Online Biblija

Novi Zavjet Treća Ivanova poslanica

 

Treća Ivanova poslanica


1

1

Pozdrav

Starješina ljubljenom Gaju koga ljubim u Istini.
2

Pohvala Gaju

Ljubljeni!
Želim ti u svemu dobro i da budeš zdrav, kao što je dobro tvojoj duši. 3Veoma se obradovah kada dođoše braća i posvjedočiše za tvoju istinu: kako ti živiš po Istini. 4Čuti da moja djeca po Istini žive! – nema mi veće radosti od toga. 5Ljubljeni, pravi si vjernik u svemu što činiš za braću, i to za došljake. 6Oni posvjedočiše tvoju ljubav pred Crkvom i dobro ćeš učiniti ako ih ispratiš Boga dostojno. 7Jer poradi Imena iziđoše i ne primaju ništa od pogana. 8Mi smo dakle dužni takve primati da budemo suradnici Istine.
9

Prijekor Diotrefu

Pisao sam nešto Crkvi: ali Diotref, koji hoće da bude prvi među njima, ne prima nas. 10Zato ako dođem, spočitnut ću mu djela koja čini naklapajući zlobne riječi o nama. Ni to mu nije dosta, nego ne prima braće, a onima koji bi to htjeli, brani i izgoni ih iz Crkve.
11

Svjedočanstvo o Demetriju

Ljubljeni! Ne nasljeduj zlo, nego dobro. Tko dobro čini, od Boga je; tko zlo čini, nije vidio Boga. 12Za Demetrija svjedoče svi, i sama Istina, a i mi svjedočimo. A znaš da je naše svjedočanstvo istinito.
13

Zaglavak

Mnogo bih ti imao pisati, ali neću da ti pišem crnilom i perom. 14Nadam se da ću te uskoro vidjeti pa ćemo iz usta u usta govoriti.
15Mir tebi!
Pozdravljaju te prijatelji.
Pozdravi prijatelje poimence.